Dit kan ik voor je doen

→ Communicatie ←

Mijn handelsmerk is heldere taal in een duidelijke vorm. Ik heb veel ervaring met interne, externe en onlinecommunicatie, zowel aan de strategische als aan de uitvoerende kant. Mijn hart gaat net iets sneller kloppen voor interne communicatie, omdat daar volgens mij de sleutel tot verandering én tot succes ligt. Met creatieve passie geef ik communicatieadvies, maar ik help ook graag bij de uitvoering. Handen uit de mouwen, we gaan aan de slag!

→ Samenwerking ←

Samen werken betekent samen communiceren. Nieuwe manieren van samenwerken vragen om aangepaste vormen voor het leggen van verbinding. Ik analyseer de communicatiestijlen in een organisatie en breng de mogelijkheden voor verbetering in kaart. Zo nodig begeleid ik de medewerkers naar een meer effectieve manier van overleggen en vergaderen.

→ Informatievoorziening ←

Verschillende vormen van informatievoorziening maken onderdeel uit van de communicatie binnen en buiten het bedrijf. Denk aan intranet, extranet en andere communicatiehulpmiddelen (bijvoorbeeld Office 365). Nieuwe systemen uitleggen aan interne medewerkers of aan gebruikers buiten het bedrijf, dat doe ik met plezier tijdens gebruikerstrainingen. Zo gaf ik bijvoorbeeld trainingen met op maat gemaakt cursusmateriaal voor alle medewerkers van een bedrijf met 300 medewerkers en werkte ik aan verschillende user adoptiematerialen die bij een grote multinational (meer dan 40.000 medewerkers) het gebruik van diverse IT producten en de overgang naar Office 365 vergemakkelijkte.

→ Coaching ←

Het coachen van managers of directieleden op het communicatievlak gaat vaak hand in hand met mijn communicatieadvies. Ik geef graag inzicht in de stijl van communiceren en verduidelijk het effect daarvan op medewerkers. We kunnen ook samen aan de slag met het verbeteren van gesprekstechnieken of de mogelijkheden voor het stimuleren van een meer open cultuur.

→ Trainingen ←

Ik creëer graag een platform voor anderen. Ik help jou of je collega om zelf op de voorgrond te treden. Dat doe ik onder meer door het geven van presentatietrainingen. Daarnaast is het voor mij geen probleem om een training op te zetten en/of te geven. Veel ervaring heb ik inmiddels opgedaan met trainingen in verandertrajecten en in de adoptie van Office 365.